IK BEN LISA

Presentator / Schrijver / Comedian / Columnist
 Slimste Mens /   Zangeres / Opperfeminist

Multitalent Lisa Loeb (Amsterdam, 1989) is niet in één hokje te vangen. Of het nu gaat om spelen voor uitverkochte theaterzalen, het winnen van De Slimste Mens of het schrijven van een grappig en persoonlijk boek: Lisa beheerst het allemaal.

Op spectaculaire wijze won Lisa in de zomer van 2021 De Slimste Mens en brak ze door bij het grote publiek. Meer dan 2 miljoen mensen zagen hoe zij in de zinderende finale haar tegenstander Bram Douwes versloeg met een verschil van maar liefst 134 seconden. Alle kranten schreven enthousiast over haar deelname en ze was te gast in onder meer Op1 en RTL Boulevard.

TV Programma's

en een boekcontract

Sinds het winnen van De Slimste Mens gaat het hard met Lisa. Keihard. 
Zo was ze  vaste comedian in het eerste seizoen van de talkshow Khalid & Sophie, waar ze elke vrijdag op humoristische wijze 'De Week in Woorden' samenvatte. In maart 2022 sleepte Lisa voor de derde keer een nominatie in de wacht voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en won ze de 'hoogbegaafdenprijs' Mensa Fonds Impact Award. Kort daarna was Lisa te zien in het EO gospelprogramma Amazing Grace en kwam de EP met alle nummers uit haar voorstelling Extase uit.

Lisa is elke vrijdag als Druktemaker te horen in De Nieuws BV op NPO radio 1 en is regelmatig te gast in talkshows en tv-programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach, Jinek en Dit Was Het Nieuws. Op 8 november 2022 kwam óók nog eens haar langverwachte debuutroman BANG uit bij uitgeverij Lebowski. Het boek kwam meteen in de eerste week binnen in de CPNB bestsellerlijst en ontving louter lovende recensies.

FBOy island

In 2022 maakte Lisa haar presentatiedebuut als host van FBoy Island voor HBO Max Nederland. FBoy Island volgt drie vrouwen die naar een tropisch eiland afreizen waar zij worden vergezeld door 16 mannen – 8 zelfverklaarde “Nice Guys” op zoek naar liefde, en 8 zelfbenoemde “FBoys”, die strijden voor een aanzienlijke geldprijs. FBoy Island is te bingen op HBO Max.

"Zeker is dat Lisa Loeb uitstekend uit de verf komt. Zij kan grappig zijn, zonder dat het gespeeld lijkt. Haar achtergrond als cabaretier doet het daarbij goed. Waarschijnlijk kan niemand beter en zonder blikken of blozen zeggen dat het gros van de mannen een ontzettende eikel is."   - Metro

Op vierjarige leeftijd wist Lisa al dat ze cabaretier wilde worden. Ze werd haar eigen tiger mom en ging op zang-, piano- en toneelles. Daarnaast was ze hoofdredacteur van de schoolkrant en fulltime fan van Buffy The Vampire Slayer.

Na het Vossius gymnasium ging Lisa naar het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde ze cum laude af in de richting jazz-zang, gevolgd door de prestigieuze master theaterzang aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze heeft ook maandje psychologie gestudeerd, en één dag Frans. Die kennis komt alleen nog naar boven als ze iets te veel wijn op heeft. 

Als comedian stond Lisa meer dan tien jaar op het podium, van Groningen tot Maastricht en van Lutjebroek tot Lowlands. Ze heeft nooit een wereldreis gemaakt om zichzelf te vinden, maar trof zichzelf wel een keer aan onder de scooterbanden van Regilio Tuur. Als je wilt weten hoe dat precies ging moet je haar boek lezen.

Lisa houdt van intellectuele humor, maar kan stiekem ook heel hard lachen om flauwe woordgrappen. Daarom eindigt haar biografie met: Lisa Loeb is slim, grappig en zingt loebzuiver.


The Connection

FBoy Island

Columnist
op Radio 1

Projecten

Boeken 

Lezingen

Freeks Saturday Night Safari

De Slimste Mens

De complottenpiramide

ANGSTSTOORNIS

Tijdens de finale van De Slimste Mens lijkt Lisa Loeb rustig. Ze wint. Maar in haar hoofd is er iets heel anders aan de hand: ze heeft een paniekaanval. Niet omdat ze in de finale van een van de best bekeken programma’s van Nederland zit, maar omdat ze die nu eenmaal regelmatig heeft. En nu dus ook.

In BANG laat Lisa zien hoe het is om met een angststoornis te leven: de hilariteit en de ellende ervan. Dit is geen zelfhulpboek of hallelujaverhaal, dit is de rauwe werkelijkheid. Er zijn nu eenmaal stofjes verkeerd afgesteld in haar hoofd, dat had ze zelf liever ook allemaal niet gehad. Maar zelfs als je bang bent, valt er nog behoorlijk wat te lachen.

BANG: (lachend) leven
met een 

Boeken, tassen en ansichtkaarten

De

WEBSHOP

In mijn webshop vind je mijn boek BANG, tassen met teksten uit BANG en ansichtkaarten. Bij iedere bestelling krijg je een handgeschreven en gesigneerde bedankkaart!